Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Bílky vyšlehejte do husté pěny.
Žloutky, cukr a olej vymíchejte v hladkou hmotu. Přidejte mouku, prášek do pečiva, mléko a promíchejte. Nakonec vmíchejte kakao a sníh z bílků.
Směs nalijte do do dortové formy o průměru kolem 20 cm, kterou před tím vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Pečte ve středně vyhřáté troubě při 180 °C asi hodinu.
V závěru vyzkoušejte špejlí, zda je korpus upečený. Pokud se na špejli stále lepí drobky, pečte ještě dalších asi 5 minut. Piškot nechte na mřížce vychladnout.
Mezitím uvařte čokoládový puding: Polovinu mléka zahřejte, do druhé rozmíchejte pudingový prášek. Směs nalijte do zahřátého mléka a míchejte, dokud hmota nezhoustne.
Přidejte cukr, kakao a puding opět nechejte vychladnout.
Do změklého másla v míse postupně zašlehejte puding a lžíci rumu.
Upečený korpus rozřízněte na poloviny, spodní namažte krémem. Přiklopte ji druhou polovinou korpusu, opět ji namažte krémem.
Dort po obvodu obložte tyčinkami Kit Kat a zavažte je mašlí, aby vše drželo a nahoru nasypte višně v čokoládě.