Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční glazovaná šunka

Ingredience

2 kg uzené šunky
200 ml jablečného džusu
4 lžíce medu
4 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce třtinového cukru
1 kg brambor (malých)
3 snítky čerstvého rozmarýnu
100 g másla
alobal

Postup přípravy

1

Dáme šunku na pekáče a zalijeme jablečným džusem. Přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C asi 80 minut.

2

V misce smícháme med, hořčici a třtinový cukr.

3

Potřeme šunku a pečeme dalších 30 minut, případně dokud se na šunce nevytvoří glazé.

4

Omyjeme brambory. Neoloupané je nakrájíme. Nemusíme je rozkrojit úplně, stačí jen nakrojit tak hluboko, aby se do nich dostalo koření.

5

Vložíme kousky rozmarýnu a máslo do každého zářezu. Pečeme asi 45 minut. Šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3