Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční glazovaná šunka
Ingredience
uzená šunka (ideálně 2 kg)
200 ml jablečný džus
4 lžíce medu
4 lžíce dijonská hořčice
4 lžíce třtinového cukru
1 kg brambor (malých)
3 snítky rozmarýnu
100 g másla
alobal
Postup přípravy
 alt=
1
Dáme šunku na pekáče a zalijeme jablečným džusem. Přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C asi 80 minut.
 alt=
2
V misce smícháme med, hořčici a třtinový cukr.
 alt=
3
Potřeme šunku a pečeme dalších 30 minut, případně dokud se na šunce nevytvoří glazé.
 alt=
4
Omyjeme brambory. Neoloupané je nakrájíme. Nemusíme je rozkrojit úplně, stačí jen nakrojit tak hluboko, aby se do nich dostalo koření.
 alt=
5
Vložíme kousky rozmarýnu a máslo do každého zářezu. Pečeme asi 45 minut. Šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4