Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční jehněčí plec s chřestem a pečenými brambory

Ingredience

kg jehněčí kýty (Tesco Finest jehněcího plecka)
½ kg brambor
4 stroužky česneku
100 ml červeného vína
3 lžíce worcestrové omáčky
3 ks čerstvého rozmarýnu
1 hrst tymiánu
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
Pečený chřest:
10 ks zeleného chřestu
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
50 g piniových oříšků
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 jarní cibule

Postup přípravy

1

V malé misce smícháme nadrobno nakrájený česnek, rozmarýn, tymián, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, sůl, pepř, červené víno a worcesterskou omáčku. Touto směsí důkladně potřeme jehněcí, které necháme převázané šňůrkou.

2

Do žáruvzdorné nádoby vložíme brambory překrájené na půlky. Polijeme je olivovým olejem, osolíme a do středu vložíme maso.

3

Pečeme asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Před podáváním necháme maso vychladnout. Servírujeme s pečeným chřestem.

4

Chřest oloupeme a blanšírujeme ve vroucí vodě zhruba 3 minuty. Následně ho přendáme do studené vody.

5

Na pánvi necháme rozpálit olej, přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku, chřest a máslo. Osolíme a ochutíme bílým pepřem. Smažíme několik minut dorůžova. Podáváme s opraženými oříšky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3