Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy si připravíme mouku, droždí, cukr, máslo, žloutky, mléko, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Vše důkladně promícháme a zpracujeme rukama v konzistentní těsto, vrátíme do mísy a necháme pod utěrkou 1 hodinu kynout.
Po vykynutí si pomoučíme pracovní plochu. Prohněteme těsto a odtrháváme z něj malé kousky, ze kterých uválíme válečky. Ty zaplétáme do různých tvarů a tvoříme různé krucánky, uzlíky a spirálky.
Vajíčko smícháme s medem a každý kousek potřeme. Jidáše pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova.