Recepty Dezerty Pečené Velikonoční Jidáše

Ingredience

1 lžíce krystalového cukru
2 vejce (jen žloutky)
1 špetka soli
30 g čerstvého droždí
120 g másla
1 citron (nastrouhaná kůra)
250 ml mléka
500 g hladké mouky
80 g medu

Postup přípravy

1

Vytvoříme si kvásek. Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s jednou lžící cukru a lžící mouky. Necháme 5- 10 minut kynout.

2

Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku, zbylé mléko, kvásek, nastrouhanou citr. kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme 40-60 min. kynout.

3

Z těsta vytvoříme válečky, točíme do tvaru spirály. Na plechu necháme ještě 15 min. kynout. Pečeme asi 20 min. dozlatova. Ještě horké potřeme medem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept