Recepty Dezerty Pečené Velikonoční Jidáše

Ingredience

1 lžíce krystalového cukru
2 vejce (jen žloutky)
1 špetka soli
30 g čerstvého droždí
120 g másla
1 citron (nastrouhaná kůra)
250 ml mléka
500 g hladké mouky
80 g medu

Postup přípravy

1

Vytvoříme si kvásek. Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s jednou lžící cukru a lžící mouky. Necháme 5- 10 minut kynout.

2

Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku, zbylé mléko, kvásek, nastrouhanou citr. kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme 40-60 min. kynout.

3

Z těsta vytvoříme válečky, točíme do tvaru spirály. Na plechu necháme ještě 15 min. kynout. Pečeme asi 20 min. dozlatova. Ještě horké potřeme medem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3