Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční kachní prsa na pomerančích

Ingredience

4 kachní prsa

2 pomeranče

2 dcl suchého červeného vína

1 velká cibule

2 lžíce pomerančového krému Tesco Finest

cukr

pepř

sůl

Postup přípravy

1

Kachní prsa s kůží důkladně omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži na mřížku.

2

Připravíme si marinádu smícháním strouhané pomerančové kůry ze dvou pomerančů, 2 dcl červeného vína a jedné nadrobno nakrájené cibule. Vložíme připravená kachní prsa a necháme přes noc marinovat.

3

Druhý den osušíme maso papírovými utěrkami od marinády, z obou stran opepříme a osolíme. Rozpálíme pánev a prsa na ní zprudka orestujeme nasucho - nejprve ze strany, kde je kůže, která pustí dostatek tuku. Poté obrátíme a na již mírném plameni dopečeme. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej a necháme v alobalu odpočinout.

4

Mezitím si připravíme omáčku: do výpeku vlijeme přeceděnou marinádu, dochutíme dvěma lžícemi pomerančového krému a přidáme očištěné pomerančové srpky. Vaříme cca 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

5

Omáčku dochutíme dle potřeby cukrem, solí a pepřem.

6

Na talíři servírujeme prsa kůží nahoru, přeléváme omáčkou, doplníme srpky pomeranče.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 23. 10. od 8:00 do 29. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/35_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4