Recepty Hlavní jídla Velikonoční koláč se špenátem
Ingredience
1 balení listového těsta
400 g špenátu
40 g rukoly
250 g čerstvého sýru
5 vajec
50 g strouhanky
50 g sýru gouda
mléko
pepř
sůl
Popis

TIP: Pro zajímavější chuť můžeme místo goudy použít parmazán, popř. místo čerstvého sýru ricottu.

Postup přípravy
1
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Těsto rozválíme do obdélníku do zhruba centimetrové tloušťky. Formu na koláč vymažeme máslem a vyložíme asi dvěma třetinami těsta.
2
Připravíme si náplň. Necháme spařit špenát a rukolu v cedníku, okapeme a vyždímáme. Nasekáme najemno a vytvoříme směs společně se strouhankou namočenou v mléce, čerstvým sýrem, goudou a dvěma vejci. Dle chuti opepříme a osolíme.
3
Náplní vyplníme formu a vytvoříme v ní dolíčky tak, abychom do nich vlili zbylá rozmíchaná vejce. Přiklopíme zbytkem rozváleného těsta a okraje důkladně propojíme. Vidličkou uděláme na povrchu pár vpichů. Potřeme vejcem a pečeme zhruba 45 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje