Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Podávejte potřené máslem.
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a lžičku cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Mezitím prosejte do mísy mouku, přidejte sůl, cukry a kůru z citronu.
Přidejte horkou vodou spařené rozinky a část mandlí.
Nakonec vmíchejte žloutky, vzešlý kvásek a rozehřáté, ne však horké máslo.
Vypracujte těsto. Je-li tekuté, můžete přidat ještě mouku. Bochánek přikryjte čistou utěrkou nebo fólií a nechte v teple kynout 1 hodinu.
Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujte.
Z těsta připravte dva menší mazance, dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Mazance na plechu přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut v teple kynout.
Mazance shora nařízněte do kříže, pomažte je rozšlehaným vejcem a zasypte plátky mandlí. Pečte při 180 °C přibližně 10 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 °C a dopečte dozlatova, asi 30 minut.