Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 175 °C.
V středně velké misce smícháme mouku, sodu bikarbonu, prášek do pečiva, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, mletý hřebíček a sůl a odložíme stranou.
Do jiné mísy dáme cukr a olej. Elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka. Následně zašleháme vejce. Přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev a promícháme špachtlí. Pekanové ořechy nasekáme nadrobno a přidáme je do těsta. Následně po částech jemně přimícháváme moučnou směs, dokud nedocílíme hladkého těsta.
Formu na chlebíček s rozměry 23 × 13 × 8 cm vyložíme pečicím papírem. Těsto nalijeme do připravené formy.
Pečeme v předehřáté troubě 40– 50 minut nebo tak dlouho, dokud špejli po zapíchnutí do středu nevyndáme čistou. Necháme úplně vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme smetanový sýr, máslo, sůl, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Pomocí kuchyňského robota nebo ručního šlehače vyšleháme na hladký krém.
Na vychladlý koláč naneseme krém. Mrkve oloupeme a pomocí škrabky získáme tenoučké plátky – hoblinky. Smotáme je a položíme na krém. Podle svého vkusu dozdobíme nasekanými pistáciemi a polijeme medem. Chlebíček můžeme ozdobit i větvičkami rozmarýnu.