Recepty Dezerty Pečené Velikonoční mrkvový dortík

Ingredience

500g najemno strouhané mrkve

350g celozrnné špaldové mouky (pro bezlepkovou variantu nahraďte například moukou pohankovou)

1ks sáček obyčejného kypřícího prášku nebo prášku do perníku

podle chuti koření k dochucení - mletá skořice, zázvor, badyán, hřebíček

15g jedlé sody

150g třtinového cukru

4ks vejce

250g hustého bílého jogirtu

70g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

30g kokosového či jiného oleje

200g čerstvého krémového sýra (např. Philadelphia nebo Linessa Cream Cheese Light)

250g pevnějšího netučného tvarohu, okapaného

70g javorového sirupu, přednostně stupně B (má nejvýraznější chuť)

Postup přípravy

1

Předehřejeme troubu na 180°C. Ořechy namočíme do horké vody. Formu, ve které budeme péct, vyložíme pečícím papírem nebo lehce vymastíme.

2

V míse smícháme mouku, prášek, sodu, sůl a koření.

3

Do pěny utřeme žloutky s cukrem a trochou horké vody. Do vajec s cukrem přimícháme olej a jogurt.

4

Do tekuté směsi zamícháme mrkev a okapané ořechy a přidáme k sypké směsi v míse. Vše promícháme. Opatrně zapracujeme sníh z bílků a vlijeme do formy.

5

Pokud pečeme na velkém plechu a máme tudíž slabou vrstvu, tak je doba pečení cca 25 minut na 180°C a potom na 150°C dalších přibližně 30 minut. Máme-li menší formu a vyšší vrstvu, tak by pečení mělo trvat 55-60 minut při 175°C. Pokud by povrch rychle hnědnul, můžeme formu v průběhu pečení přikrýt alobalem. Upečený korpus necháme zcela vychladnout

6

Mezitím si připravíme krém z tvarohu, cream cheese a javorového sirupu.

7

Vychladlý korpus podle tloušťky rozpůlíme buď naplocho, nebo slabý napříč. Pokud si nechceme hrát s nazdobením a výsledek chceme uchovávat kompaktně v krabici, tak namažeme veškerý krém dovnitř. V opačném případě jej rozdělíme napůl, vytvoříme i vrchní vrstvu krému a můžeme přizdobit podle vlastní fantazie.

8

Namazaný dortík necháme dobře uležet, nejlépe v lednici přes noc, krém se vsákne do těsta a korpus se bude lépe krájet.

9

Praktická poznámka: budete-li zdobit marcipánovými mrkvičkami, tak je na krém dávejte až těsně před podáváním, aby zůstaly hezky pevné.

10

Výživové hodnoty na 100g: Kcal: 203, bílkoviny: 7,2g, sacharidy: 27,8g, z toho cukry: 10,2g, tuky: 6,8g

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 4. 12. od 8:00 do 10. 12. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/41_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
Tesco Katalog vánočních dárků

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 3. 12. od 8:00 do 24. 12. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/41X_5K.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
Tesco Katalog vánočních delikates

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 4. 12. od 8:00 do 31. 12. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/41A_5K.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4