Recepty Dezerty Pečené Velikonoční muffiny

Ingredience

180 g polohrubé mouky
180 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžíce citronu (citronové kůry)
1 lžíce pomeranče (pomerančové kůry)
2 vejce (velikosti L)
125 ml řepkového oleje
200 g mrkve
80 ml plnotučného mléka
Kakaový krém:
125 g mascarpone
200 g smetany na vaření (36 %)
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kakaa
Jedlá hlína:
100 g mletých mandlí
100 g krystalového cukru
85 g hladké mouky
50 g kakaa
70 g másla
Vanilkový krém:
1 smetana ke šlehání (36 %, vychlazená)
120 g mascarpone (vychlazeného)
lžíce moučkového cukru
1 vanilkový lusk
Zdobení:
250 g barevného fondantu (oranžové fondán směsi)
3 ks čerstvého rozmarýnu
100 g barevného fondantu (růžové fondán směsi)
100 g barevného fondantu (bílé fondán směsi)

Postup přípravy

1

Začneme se základem na muffiny. Ve velké misce smícháme vejce, mléko, olej, citrónovou šťávu, pomerančovou a citronovou kůru. V druhé misce smícháme mouku, třtinový cukr, skořici, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vzniklou směs zapracujeme do hmoty z první misky.

2

Těsto na muffiny si rozdělíme na dvě části. Jedna část je pro zajíčkové muffiny a z druhé části připravíme základ na mrkvové muffiny. Přidáme nastrouhanou mrkev a kakao a pořádně promícháme.

3

Připravíme si formu na muffiny, vložíme do ní papírové košíčky a opatrně do nich nalijeme těsto, aby dosahovalo do ¾ výšky.

4

Dáme do trouby předehřáté na 185 °C a pečeme 20 - 25 minut. Potom je vyjmeme a necháme 15 minut vychladnout.

5

Přichystáme si zvlášť kakaový a vanilkový krém. Všechny ingredience si smícháme a šleháme, dokud nezískáme jemné krémy. Naplníme nimi zdobící sáčky.

6

Připravíme si jedlou hlínu. Ve velké misce smícháme všechny potřebné suroviny. Pekáč vyložíme pečícím papírem, rozetřeme na něj směs a vložíme na 20 minut do trouby předehřáté na 160 °C.

7

Když muffiny vychladnou, polovinu ozdobíme kakaovým krémem a posypeme upečenou jedlou hlínou. Z oranžového fondánu vytvarujeme mrkve a zapíchneme je do mrkvových muffinů, aby vyčnívaly. Z větviček rozmarýnu vytvarujeme nať a ozdobíme jí vytvořené mrkve.

8

Druhou polovinu vychladlých muffin ozdobíme vanilkovým krémem. Přidáme dvoubarevné uši, které vytvaruje z bílého a růžového fondánu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3