Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který nesmí na stole chybět. Variant na velikonoční nádivku je mnoho, my jsme pro vás připravili jednu z nich. Doporučujeme vyzkoušet! Tesco recepty - čerstvá inspirace.
Tip: Mladé kopřivy najdete v mnoha tradičních velikonočních receptech. Před přípravou je spařte horkou vodou.
Veku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky.
Vajíčka oddělíme od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem, přidáme nakrájenou veku a počkáme, až se vše vsákne.
Očištěné vepřové maso vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, kuličky pepře i česnek. Necháme vařit tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Dáme vařit i uzené maso.
Jakmile jsou obě masa uvařená do měkka, počkáme až vychladnou a nakrájíme je na drobné kostičky.
Připravíme si cibuli, kopřivy, petrželku a další oblíbené bylinky, jemně je nakrájíme.
V misce pomalu smícháme maso, bylinky a veku. Z bílků připravíme tuhý sníh a přidáme jej do směsi.
Připravíme si pekáč, vymažeme jej tukem a rovnoměrně rozložíme hotovou směs. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova na 180°C.
Podáváme se salátem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.