Recepty Předkrmy Studené Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

Ingredience

250 g uzeného masa

250 g vepřové maso

270 ml mléka

10 křepelčí vejce

6 vajec

6 rohlíků

sůl

muškátový oříšek

čerstvá petrželka

majoránka

Postup přípravy

1

Umelte vepřové maso a uvařte křepelčí vajíčka. Uzené maso nakrájejte na malé kousky.

2

Ze slepičích vajíček oddělte od sebe žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a bílky vyšlehejte do hutného sněhu.

3

Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte žloutky s mlékem. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, lžičku majoránky a dle chuti čerstvou petrželku.

4

Hmotu smíchejte s mletým masem, nakrájeným uzeným masem a jemně přimíchejte i sníh.

5

Troubu předehřejte na 180 °C. Srnčí hřbet vymažte olejem nebo máslem. Naplňte směsí do 1/3, poklaďte uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky a zakryjte zbytkem směsi.

6

Pečte zhruba hodinu. Poté nechte vychladnout ve formě, poté vyklopte a nakrájejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 3. 6. od 8:00 do 9. 6. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2020/14_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8