Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Velikonoční pletenec se skořicí

Ingredience

Na těsto
250 ml mléka
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
2 vejce
50 g másla
1 lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
Na náplň
2 lžíce mleté skořice
5 lžic krupicového cukru
100 g másla

Postup přípravy

1

Všechny ingredience vyndáme z lednice cca 5 hodin před pečením, aby získaly pokojovou teplotu.

2

Do přibližně 50 ml vlažného mléka rozdrobíme 40 g kvasnic, přidáme cukr, posypeme lžící mouky a necháme vzejít kvásek.

3

V jiné míse smícháme zbytek mouky, sůl, vejce, zbylé mléko. Zapracujeme kvásek a necháme asi hodinu kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme na co nejtenčí plát, ten potíráme máslem a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.

5

Těsto srolujeme jako roládu do dlouhé a co nejtenčí ruličky. Tento postup opakujeme i s druhou polovinou těsta.

6

Obě “rolády”, které nám vznikly nahoře po celé délce nařízneme a na plechu vyloženým pečícím papírem je vzájemně splétáme do kruhu naříznutou stranou nahoru - tím nám vznikne krásný věnec.

7

Necháme ještě půl hodiny dokynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě nejprve 20 minut při 180°C, poté dalších 20 minut při 150°C.

8

Po dopečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
30h 25m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
30h 25m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2