Recepty Dezerty Velikonoční pletenec se skořicí
Ingredience
Na těsto
250 ml mléka
600 g hladké mouky
40 g droždí
2 vejce
50 g másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
Na náplň
2 lžíce mleté skořice
5 lžic krupicového cukru
100 g másla
Postup přípravy
1
Všechny ingredience vyndáme z lednice cca 5 hodin před pečením, aby získaly pokojovou teplotu.
2
Do přibližně 50 ml vlažného mléka rozdrobíme 40 g kvasnic, přidáme cukr, posypeme lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
3
V jiné míse smícháme zbytek mouky, sůl, vejce, zbylé mléko. Zapracujeme kvásek a necháme asi hodinu kynout.
4
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme na co nejtenčí plát, ten potíráme máslem a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.
5
Těsto srolujeme jako roládu do dlouhé a co nejtenčí ruličky. Tento postup opakujeme i s druhou polovinou těsta.
6
Obě “rolády”, které nám vznikly nahoře po celé délce nařízneme a na plechu vyloženým pečícím papírem je vzájemně splétáme do kruhu naříznutou stranou nahoru - tím nám vznikne krásný věnec.
7
Necháme ještě půl hodiny dokynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě nejprve 20 minut při 180°C, poté dalších 20 minut při 150°C.
8
Po dopečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci