Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční skotské vejce

Ingredience

8 vajec
500 g mletého masa míchaného
sůl
mletý černý pepř
3 stroužky česneku
3 rohlíky
slunečnicový olej
100 ml mléka
60 g hladké mouky
70 g strouhanky

Postup přípravy

1

Vejce (4 kusy) uvaříme natvrdo. Smícháme vepřové a hovězí maso, přidáme další dvě vejce, lisovaný česnek a osolíme i opepříme.

2

Použijeme minimálně den staré rohlíky. Nakrájíme je na kostičky a pokapeme mlékem. Přidáme k masu.

3

Masovou směs rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vyválíme placku, do které budeme vkládat vejce. Placka tedy musí být dostatečně velká, aby se vajíčko pěkně obalilo.

4

Uvařená vajíčka oloupeme a vložíme na masové placky. Vajíčka obalíme směsí a vytvarujeme.

5

Poslední dvě vejce rozklepneme, vložíme do misky, přidáme mléko a hladkou mouku. Rozšleháme metlou, aby vznikla hladká kaše.

6

Vejce uložená v mase obalíme v kaši, strouhance a ihned vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Skotská vejce podáváme se zeleninou, salátem nebo vařenými bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3