Recepty Dezerty Pečené Velikonoční vanilkové cupcakes

Ingredience

Korpus:
120 g másla (změklého)
130 g krupicového cukru
3 vejce
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový lusk (zrníčka z poloviny)
1 špetka soli
cukrářské zdobení (cukrové kytičky, lístečky)
Krém:
210 g moučkového cukru
110 g másla
2 lžíce mléka
1 vanilkový lusk (zrníčka z poloviny)

Postup přípravy

1

Máslo na korpus ušleháme s cukrem. Přidáme vejce a mléko. Poté i oba druhy mouk, prášek do pečiva, sůl a zrníčka z poloviny vanilkového cukru.

2

Umícháme hladké těsto, které vlijeme do ¾ papírových košíčků, kterými jsme si vyložili formu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 20 minut.

3

Mezitím si připravíme krém. Máslo důkladně vyšleháme s moučkovým cukrem, mlékem a zrníčky z vanilkového lusku. Krémem naplníme zdobicí tuby a naneseme ho na vychladlé bábovičky. Cupcakes dozdobíme podle své vlastní fantazie!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3