Recepty Dezerty Pečené Velikonoční věnec

Ingredience

½ kg polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
60 g krystalového cukru
1 balení vanilkového cukru
¼ l mléka (vlažného)
80 g másla
1 vejce
½ čajové lžičky soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
máslo (na vymazání plechu)
1 vejce (na potření)
50 g mandlí

Postup přípravy

1

Z mouky, mléka, rozpuštěného másla a všech ostatních ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

2

Pak je rozdělíme na 3 části a spleteme cop, který na koncích pomocí vody a peroutky spojíme, tak, aby tvar tvořil věnec. Ten necháme ještě hodinu kynout. Těsně před pečením potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.

3

Troubu předehřejeme a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů, ale dáváme pozor, každá trouba peče jinak.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3