Recepty Dezerty Pečené Velikonoční voňavý bochánek

Ingredience

3 dkg čerstvého droždí
500 g polohrubé mouky
8 dkg krystalového cukru
2 vejce (žloutky)
2 vanilkové cukry
1 citron (nastrouhaná kůra)
1 balení směsi kandovaného ovoce
10 dkg margarínu (tuku)
250 ml mléka
čerstvá petrželka

Postup přípravy

1

Necháme vzejít kvásek a mezitím si rozehřejeme tuk v mléce, po rozehřátí tuku počkáme až mléko vychladne

2

Veškeré ostatní suroviny smícháme, přidáme vzešlý kvásek a přilijeme vychladlé mléko, vše poctivě smícháme a mícháme do té doby dokud se těsto přestane lepit na stěny mísy, necháme vykynout

3

Po vykynutí těsto vyjmeme z mísy a rozdělíme na dvě poloviny, které vypracujeme na 2 krásné bochánky, které poté potřeme vajíčkem a dáme péci do trouby na 180 stupňů cca 35min.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3