Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do misky vložíme cukr, med, vejce, vodu a perníkové koření. Suroviny rozšleháme za pomocí metličky. Mouku prosejeme a přidáme sodu.
Vše postupně spojíme dohromady a vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do sáčku a necháme v ledničce odležet nejméně na 12 hodin.
Uleželé těsto rozválíme na silnější plát a vykrojíme zajíčky, můžete však zvolit i jiné motivy. Vykrojené zajíce vložíme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Hotové zajíce vyndáme a necháme vychladnout.
Připravíme si čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a vodu. Čokoládu zamícháme a polijeme s ní zajíce. Dáme do ledničky ztuhnout.
Cukr prosejeme a smícháme jej s bílkem tak, aby nám vznikla hladká kašička. Polevu si rozdělíme na části podle potřeby a přidáme vybrané potravinářské barvivo. Zajíce ozdobíme podle fantazie.