Recepty Dezerty Pečené Velikonoční vykrajování zajíci s čokoládovou polevou

Ingredience

4 lžíce medu
3 lžíce vody (vlažné)
200 g moučkového cukru
1 balíček perníkového koření
3 vejce
600 g hladké mouky
2 lžíce jedlé sody
Na ozdobu
150 g moučkového cukru
1 vejce (jen bílek)
modré barvivo
zelené barvivo
červené tekuté barvivo

Postup přípravy

1

Do misky vložíme cukr, med, vejce, vodu a perníkové koření. Suroviny rozšleháme za pomocí metličky. Mouku prosejeme a přidáme sodu.

2

Vše postupně spojíme dohromady a vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do sáčku a necháme v ledničce odležet nejméně na 12 hodin.

3

Uleželé těsto rozválíme na silnější plát a vykrojíme zajíčky, můžete však zvolit i jiné motivy. Vykrojené zajíce vložíme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Hotové zajíce vyndáme a necháme vychladnout.

5

Připravíme si čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a vodu. Čokoládu zamícháme a polijeme s ní zajíce. Dáme do ledničky ztuhnout.

6

Cukr prosejeme a smícháme jej s bílkem tak, aby nám vznikla hladká kašička. Polevu si rozdělíme na části podle potřeby a přidáme vybrané potravinářské barvivo. Zajíce ozdobíme podle fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3