Recepty Dezerty Pečené Velikonoční vykrajování zajíci s čokoládovou polevou

Ingredience

4 lžíce medu

3 lžíce vlažné vody

200 g moučkového cukru

1 balíček koření do perníku

3 vejce

600 g hladké mouky

2 lžíce sody

Na ozdobu

150 g moučkového cukru

1 bílek

potravinářské barvivo

Postup přípravy

1

Do misky vložíme cukr, med, vejce, vodu a perníkové koření. Suroviny rozšleháme za pomocí metličky. Mouku prosejeme a přidáme sodu.

2

Vše postupně spojíme dohromady a vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do sáčku a necháme v ledničce odležet nejméně na 12 hodin.

3

Uleželé těsto rozválíme na silnější plát a vykrojíme zajíčky, můžete však zvolit i jiné motivy. Vykrojené zajíce vložíme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Hotové zajíce vyndáme a necháme vychladnout.

5

Připravíme si čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a vodu. Čokoládu zamícháme a polijeme s ní zajíce. Dáme do ledničky ztuhnout.

6

Cukr prosejeme a smícháme jej s bílkem tak, aby nám vznikla hladká kašička. Polevu si rozdělíme na části podle potřeby a přidáme vybrané potravinářské barvivo. Zajíce ozdobíme podle fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 14. 8. od 8:00 do 20. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/25_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4