Recepty Dezerty Pečené Věnečky od mojí babičky Marušky

Ingredience

Krém:
3 balíčky vanilkového cukru
4 lžíce rumu
12 dkg krupicového cukru
2 ks vanilkového pudingu
15 dkg másla
500 ml mléka
Poleva:
1 lžíce rumu
2 lžíce mléka (horké)
15 dkg moučkového cukru
Těsto:
1 špetka soli
250 ml vody
4 ks vejce
14 dkg hladké mouky
90 g rostlinného tuku (ztuženého)

Postup přípravy

1

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další. Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3