Věnečky od mojí babičky Marušky
Autor
Daniela V.
Kutná Hora
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
K babičce jsem jezdila už jako hodně malá holka. Na každé prázdniny nás tam vždy tatínek odvezl. U babičky mě vždy chutnalo a věnečky mě k srdci přilnuli, jak voněli po celé kuchyni ta vuně. Babička Maruška byla velice šikovná kuchařka,ráda vařila a pekla a ob zvlášt vařila zvlášt dědečkovi, který měl od dětství cukrovku a tak mu vařila a vážila jídlo několikrát denně. Proto tento recept dělám mojím dětem skoro furt na každou oslavu a přiležitost a vždy si na babičku vzpomenu.
Ingredience
Krém:
3 ks vanilkový cukr
4 lžíce rumu
12 dkg cukru krupice
2 ks vanilkový pudink
15 dkg másla
500 mililitrů mléka
Poleva:
1 lžíce rumu
2 lžíce mléko (horké)
15 dkg cukr moučka
Těsto:
1 špetka soli
250 mililitrů vody
4 ks vejce
14 dkg hladké mouky
90 g ztužený tuk
Autorův příběh
K babičce jsem jezdila už jako hodně malá holka. Na každé prázdniny nás tam vždy tatínek odvezl. U babičky mě vždy chutnalo a věnečky mě k srdci přilnuli, jak voněli po celé kuchyni ta vuně. Babička Maruška byla velice šikovná kuchařka,ráda vařila a pekla a ob zvlášt vařila zvlášt dědečkovi, který měl od dětství cukrovku a tak mu vařila a vážila jídlo několikrát denně. Proto tento recept dělám mojím dětem skoro furt na každou oslavu a přiležitost a vždy si na babičku vzpomenu.
Postup přípravy
1
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další. Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4