Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Věnečky se žloutkovým krémem

Ingredience

Těsto
375 ml mléka
100 g másla
220 g hladké mouky
5 vajec
1 špetka soli
Krém
500 ml smetany ke šlehání (30%)
6 vajec (žloutků)
1 balení vanilkového pudingu
1 vanilkový lusk
100 g krupicového cukru
30 ml rumu

Popis

Krém můžete připravovat na vodní lázni, abyste měli jistotu, že se nesrazí.  Nezapomeňte moučkový cukr na ozdobu.

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Mléko nalijte do hrnce a přidejte máslo. Přiveďte k varu.

3

Vsypte mouku a sůl a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud nevznikne kompaktní hmota, která se lehce přichytává ke dnu.

4

Základ těsta odstavte a nechte vychladnout. Během chladnutí těsto občas promíchejte.

5

Do vychladlého základu na těsto postupně zapracujte žloutky.

6

Těstem naplňte pevný cukrářský sáček se zdobicí špičkou a na pečicím papírem vyložený plech kreslete malé věnečky s dostatečnými rozestupy.

7

Pečte dozlatova, asi 25 minut. Během pečení neotevírejte troubu.

8

Upečené věnečky nechte zcela vychladnout a poté je podélně rozkrojte.

9

Připravte si krém. Do kastrůlku nalijte smetanu a do ní vyškrábněte obsah vanilkového lusku a vmíchejte pudink. Zbytek vanilkového lusku také vložte do smetany.

10

Přidejte cukr a rozšlehané žloutky a za stálého míchání pomalu vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nebude opravdu hustá.

11

Krém odstavte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte rum.

12

Věnečky plňte krémem ze zdobicího sáčku. Můžete přidat své oblíbené ovoce, nejlépe chutnají s čerstvým. Každý věneček poprašte moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do27.04.2025.
Nakoupit online
29h 35m
t d h m s
Mrkev
1 kg, volný prodej
-32%
24,90
16 90
Mrkev
1 / 2