Recepty Hlavní jídla S masem Vepřo knedlo zelo

Ingredience

Vepřo:
1 kg vepřové krkovice (bez kosti)
5 stroužků česneku
1 cibule
1 lžička kmínu
2 lžíce vepřového sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
Knedlo:
½ kg hrubé mouky
20 g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžička krupicového cukru
250 ml mléka
1 rohlík
sůl
Zelo:
500 g kysaného zelí
1 cibule
2 lžíce vepřového sádla
2 lžíce hrubé mouky
100 ml vody
celý kmín
sůl
krystalový cukr

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 140 °C. Krkovici osolíme, opepříme, okmínujeme a z obou stran potřeme utřeným česnekem. Maso vložíme na pokrájenou cibuli, přidáme sádlo, zalijeme vodou a dáme péct na tři hodiny.

2

Zahřejeme si mléko, trošku si odlijeme stranou a v něm rozmícháme cukr. Přidáme droždí a necháme ho chvilku vzejít. Mezitím si do mouky rozklepneme vajíčko, přidáme sůl, droždí a nakonec i mléko. Rohlík pokrájíme na kostičky a přidáme ho ke směsi. Zamícháme a těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 60 minut.

3

Zelí scedíme a dáme ho vařit do změknutí společně s vodou, kmínem, troškou soli a cibulí orestovanou dorůžova na lžíci sádla. Na jiné pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Tu přidáme ke změkklému zelí. Nakonec ho dochutíme cukrem.

4

Z vykynutého těsta si uválíme tři válečky, které necháme ještě asi 20 minut kynout. Mezitím si zahřejeme vodu, když začne vřít, válečky do ní vložíme. Knedlíky necháme vařit 20 minut.

5

Po uběhnuté době knedlíky vylovíme, propícháme je vidličkou a nakrájíme je na plátky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3