Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová kotletka s kousky jablek

Ingredience

4 vepřové kotlety s kostí
120 ml zeleninového bujónu
1 cibule
4 jablka
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mleté kurkumy
1 špetka drceného chilli
olivový olej
sůl

Popis

TIP: Vepřovou kotletku s kousky jablek podáváme se šťouchanými bramborami.

Postup přípravy

1

Jablka opláchneme, osušíme a oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Maso očistíme a osolíme.

3

Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje krkovičku osmažíme z obou stran a podlijeme vývarem. Takto maso dusíme do měkka.

4

Na druhé pánvi osmažíme cibuli dozlatova a přidáme jablka. Vše podlijeme octem a ochutíme cukrem, zázvorem, chilli a kurkumou. Krátce povaříme, dokud nejsou jablka pěkně měkká.

5

Hotová dušená jablka podáváme s krkovičkou a šťávou z masa.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3