Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka na cibulce a rozmarýnu

Ingredience

olivový olej
červená cibule
4 snítky čerstvého rozmarýnu
1 balení vepřové panenky (v celku)
sůl
celý pepř (čerstvě mletý)

Postup přípravy

1

Nejprve si na pánvi rozpálíme asi 3 lžíce olivového oleje, ke kterému přidáme na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli a větvičky rozmarýnu. Jakmile nám cibulka zezlátne a dostatečně se opeče, vyndáme ji spolu s rozmarýnem bokem a provoněný olej si necháme na pánvi. Panenku si pořádne ze všech stran opepříme a vložíme ji na rozpálenou pánev. Opečeme ji ze všech stran, aby se nám pěkně zatáhla. Mezitím si rozpálíme troubu alespoň na 200°C. Olej, cibulku, snítky rozmarýnu i panenku (stále vcelku) si vložíme do pekáčku a přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme 8–10 min, aby se nám maso pěkně dodělalo, ale nevysušilo a uvnitř stále zůstalo růžové. Takto upečenou panenku si nakrájíme na medailonky a posolíme solí až na talíři. Podáváme s opečenými brambory, bramborovou kaší nebo lusky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3