Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka v parmazánové krustě, artyčoky a paprikou

Ingredience

Vepřová panenka:
450 g vepřové panenky
150 g parmazánu
80 g strouhanky
½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 bílá cibule
1 lžička mleté papriky
1 hrst petrželky
1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce čerstvého rozmarýnu
Artyčoky s paprikou:
2 artyčoky v oleji
1 čerstvá červená paprika
1 zelená paprika
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce extra panenského olivového oleje
½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžička tymiánu
1 bobkový list
1 lžička olivového oleje
artyčok

Postup přípravy

1

Citron rozpůlíme. Do misky vymačkáme šťávu a smícháme se studenou vodou. Odřízneme tvrdé vnější části artyčoků (zhruba tři vrstvy) i vrchol a stonek a podélně je rozpůlíme. Povrch potřeme čtvrtkou citronu, aby nedošlo k zabarvení. Následně vložíme poloviny artyčoků do vody s citronem.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a necháme smažit asi 2 minuty. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a smažíme na mírném ohni dalších 5 minut. Artyčoky scedíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, dáme na pánev, přidáme sklenici vody, sůl, pepř, tymián a bobkový list. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud artyčoky nezměknou. Občas přilijeme ¼ sklenice vody a promícháme.

3

Artyčoky vyndáme na talíř, přidáme balsamikový ocet, lžičku olivového oleje, nadrobno nasekanou petrželovou nať a promícháme.

4

Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozmarýn smícháme se sýrem, strouhankou, několika lžícemi olivového oleje a sladkou paprikou. Obal by měl být vlhký, ale stále sypký.

5

Maso obalíme v rozšlehaném vejci a následně v bylinkovosýrovém obalu. Smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany, poté vložíme do pečicí nádoby a zapékáme 10 minut při teplotě 190 °C. Hotové maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme s artyčoky a paprikou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3