Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová pečeně na rozmarýnu s bramborami a mrkví

Ingredience

1 kg vepřové pečeně (v celku)
500 g brambor
400 g baby mrkve
4 snítky čerstvého rozmarýnu
1 l zeleninového bujónu
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Připravíme si troubu, předehřejeme ji na 190 °C . 1 větvičku rozmarýnu si odložíme stranou, přidáme ji k masu při pečení. Ze zbytku rozmarýnu otrháme lísky a nakrájíme je na menší kousky.

2

Rozmarýn smícháme s trochou oleje, solí a pepřem. Touto směsí potřeme maso ze všech stran. Maso vložíme do pekáče a dáme jej péct na 30 minut do trouby.

3

Mezitím si oloupeme brambory a očistíme karotku. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.

4

Po 30 minutách pečení masa k němu přidáme zeleninu, rozmarýn a vše zalijeme vývarem. Pečeme další hodinu.

5

Hotovou pečeni podáváme nakrájenou na plátky s bramborami a mrkví.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3