Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová roláda plněná fíky a ořechy
Ingredience
1 kg vepřové pečeně v celku
75 g sušených fíků, nakrájených na menší kousky
75 g nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce oleje
hrst čerstvé petrželky na ozdobu
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Maso rozřízneme podélně tak, aby se rozevřelo jako kniha. Naklepeme ho do obdélníku, osolíme a opepříme ho z obou stran.
2
Maso potřeme směsí fíků a ořechů, poté ho z delší strany srolujeme. Roládu svážeme kuchyňským provázkem.
3
Roládu opečeme ze všech stran na oleji tak, aby se se zatáhla, a poté ji dáme péct do trouby na 45 až 50 minut.
4
Maso vyndáme z trouby a po pěti minutách ho nakrájíme na plátky. Podáváme s lístky čerstvé petrželky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4