Recepty Hlavní jídla Vepřová žebírka
Ingredience
2 kg žebírek z bůčku
Na vaření
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
2 lžíce vinného octa
půlka sušené chilli papričky
Na marinádu
8 lžic Hellmann’s Kečup jemně pálivý nebo extra ostrý
1 černé pivo
2 polévkové lžíce medu
špetka soli
2 stroužky česneku
200 ml oleje
1 lžička sladké papriky (případně ostré)
2 lžičky grilovacího koření
K podávání
Hellmann's omáčka k masu Pepper
Hellmann's omáčka k masu Chilli
Postup přípravy
1
Opláchnutá žebra vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření. Jemně osolíme a přidáme vinný ocet. Vaříme na středním plameni přibližně hodinku (maso musí být měkké).
2
Mezitím si připravíme marinádu. Utřeme stroužky česneku a smícháme všechny suroviny na marinádu.
3
Uvařená žebra necháme chviličku vychladnout a potřeme je připravenou marinádou ze všech stran. Vložíme je do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. Při pečení ještě několikrát žebírka marinádou můžeme potřít. V případě hezkého počasí dogrilujeme na grilu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci