Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekáme šalotku a česnek nadrobno a přendáme do mísy. Přidáme tři lžíce třtinového cukru, lžíci sojové omáčky, 1/4 hrnku rybí omáčky, šťávu z půlky limetky, lžíci olivového oleje a špetku pepře a soli. Pro ostrou chuť můžeme přidat kousky chilli papričky. Na závěr přidáme nasekaný koriandr a promícháme.
Vepřové kotlety vložíme do marinády, promícháme a necháme minimálně hodinu odležet.
K přípravě salátu si do misky připravíme mungo klíčky. Nasekáme jarní cibulku a přidáme ji k mungo klíčkům. Dále do mísy přidáme nasekané čerstvé bylinky, blumy pokrájené na tenké plátky a kousky chilli papričky.
Následně si připravíme zálivku. Do misky nalijeme 100 ml vody a přidáme 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžičky třtinového cukru, šťávu z půlky limetky, kousky chilli papričky a lžičku rýžového octa. Zálivku zamícháme, přilijeme do salátu a salát promícháme.
Marinované kotlety posolíme košer solí, vložíme na rozpálený gril a opékáme přibližně 15 až 20 minut.
Grilované kotlety servírujeme s připraveným salátem.