Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pokud nemáte poklici na pekáč, nahraďte ji alobalem. Poslouží stejně dobře.
TIP 2: Maso můžete uchovat ve větších kouscích, nebo jej naopak rozmixovat na hladkou pomazánku.
TIP 3: Sklenice s takto připraveným masem si můžete vzít i na cesty. Vydrží i několik dní!
Veškeré maso nakrájíme na větší kousky. V hrnci rozpustíme kousek sádla, na kterém maso osmažíme dozlatova.
Připravíme si cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na hrubo. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu nakrájenou cibuli, bobkový list a kmín.
Směs podlijeme bílým vínem a vodou. Přivedeme k varu, důkladně osolíme i opepříme.
Předehřejeme si troubu na 120 °C. Celou směs přendáme do pekáčku, který přikryjeme poklicí. Jakmile je trouba dostatečně vyhřátá, vložíme do ní pekáč s masem.
Samotné pečení bude trvat 8 hodin. Během pečení každých 30-60 minut maso kontrolujeme a promícháváme, aby se nám nepřipalovalo.
Asi po 5 hodinách pečení se začne maso pěkně rozpadat, po 8 hodinách je již velmi jemné.
Připravíme si skleničky, které nahřejeme, aby nám nepopraskaly. Ještě teplé maso vidličkou zpracujeme na kousíčky a vše naplníme do skleniček, které uzavřeme a uložíme na chladné místo.