Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Posypte kaši čerstvou pažitkou.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme a z obou stran ochutíme pepřem a solí.
Maso pokapeme šťávou z citronu. Připravíme si misky se strouhankou, rozšlehanými vajíčky a moukou.
Plátky masa nejprve obalíme v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.
Než se pustíme do smažení řízků, připravíme si kaši. Brambory oloupeme a uvaříme je v mírně osolené vodě. Se solí šetřete, je lepší s ní ochutit až hotovou kaši.
Zatímco se brambory vaří, osmažíme vepřové řízky, smažíme na sádle dozlatova.
Hotové brambory přecedíme, přidáme k nim na kousky nakrájené máslo a brambory rozmixujeme do hladka. Pomalu přidáváme ohřátou smetanu, podle toho, jak hustou kaši máte rádi.
Hotové řízky podáváme s kaší.