Recepty Hlavní jídla Vepřové řízky s bramborovou kaší s nízkým obsahem laktózy
Ingredience
700 g vepřové panenky
2 vajíčka
300 g hladké mouky
300 g strouhanky
citronová šťáva
sůl
pepř
Bramborová kaše
800 g brambor varného typu C
150 g másla se sníženým obsahem laktózy
smetana se sníženým obsahem laktózy
sůl
Popis

TIP: Posypte kaši čerstvou pažitkou.

Postup přípravy
1
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme a z obou stran ochutíme pepřem a solí.
2
Maso pokapeme šťávou z citronu. Připravíme si misky se strouhankou, rozšlehanými vajíčky a moukou.
3
Plátky masa nejprve obalíme v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.
4
Než se pustíme do smažení řízků, připravíme si kaši. Brambory oloupeme a uvaříme je v mírně osolené vodě. Se solí šetřete, je lepší s ní ochutit až hotovou kaši.
5
Zatímco se brambory vaří, osmažíme vepřové řízky, smažíme na sádle dozlatova.
6
Hotové brambory přecedíme, přidáme k nim na kousky nakrájené máslo a brambory rozmixujeme do hladka. Pomalu přidáváme ohřátou smetanu, podle toho, jak hustou kaši máte rádi.
7
Hotové řízky podáváme s kaší.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci