Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový guláš z kotlíku

Ingredience

500 g vepřové plece
1 lžíce rajčatového protlaku
400 g cibule
3 lžíce mleté papriky
2 chilli papričky
1 lžička kmínu
1 bobkový list
1 kostka hovězího bujónu
4 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
voda
mletý černý pepř
sůl
majoránka
vepřové sádlo

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme na hrubo a osmažíme ji na sádle pěkně do hněda. Cibuli smažíme pomalu, aby získal guláš dobrou chuť.

2

K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme ho ze všech stran. Vše ochutíme kmínem, majoránkou a přidáme mletou papriku, protlak, bobkový list. Ihned zalijeme vodou.

3

Guláš ochutíme bujónem a dvěma chilli papričkami. Chilli papričky můžeme nakrájet na drobno nebo je vařit v celku. Vaříme tak dlouho, dokud není maso měkké.

4

Jakmile je maso hotové, guláš ochutíme pepřem, solí a lisovaným česnekem.

5

Mouku rozkvedláme s trochou vody a guláš opatrně zahustíme. Ještě krátce povaříme a podáváme s chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3