Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový pupek s vánoční omáčkou

Ingredience

1 lžíce slunečnicového oleje
400 ml pomerančového džusu
1 celá skořice
¼ lžičky mletého nového koření
1 citron (šťáva a kůra)
3 lžíce medu
3 lžíce červeného vinného octa
8 plátků vepřového bůčku
50 g granátového jablka (semen)

Postup přípravy

1

Ve velké misce smíchejte skořici, šťávu z granátového jablka, citronovou šťávu, med, ocet a hřebíček.

2

Předehřejte troubu na 160°C. Do zapékací misky dejte olej.

3

Plátky vepřového osmahněte 2 - 3 minuty po obou stranách, přidejte další ingredience, koření a přiveďte k varu. Zakryjte mísu pokličkou nebo fólií, dejte do trouby a pečte po dobu jedné hodiny.

4

Po cca 1 hodině pečení vyndejte misku a z ní vepřové maso, které odložte stranou. Omáčku redukujte až na glazuru, poté dejte vepřové zpět do mísy.

5

Zvyšte teplotu na 180°C a pečte dalších 45 - 50 minut až do doby, než bude maso úplně křehké.

6

Přidejte semena z granátového jablka a podávejte se zeleninou, s čerstvým salátem nebo bramborovou kaší dle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3