Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový řízek z kotlety s bramborami

Ingredience

4 plátky vepřových kotlet s kostí
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
18 brambor

Postup přípravy

1

Vepřovou kotletu si asi na třech místech po okraji lehce nařízneme, aby se nám řízky při smažení nezkroutily. Zlehka je naklepeme tloučkem na maso, osolíme a opepříme z obou stran. Každý řízek nejprve obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli (můžeme ho rozředit trochou vody) a nakonec ve strouhance.

2

Rozpálíme si ve velké pánvi dostatečné množství oleje a každý řízek pomaličku smažíme z obou stran dozlatova. Hotové řízky podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3