Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový steak s kroketami a růžičkovou kapustou

Ingredience

Maso
350 g vepřové krkovice
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
1 lžíce medu
1 lžíce másla
Růžičková kapusta
400 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř
Krokety
200 g brambor (vařených)
10 g bramborového škrobu
20 g polohrubé mouky
1 vejce (jen žloutek)
sůl
slunečnicový olej
Trojobal
1 hrnek hladké mouky
2 vejce
1 hrnek strouhanky

Postup přípravy

1

Začneme tím, že si uvaříme brambory a růžičkovou kapustu, dokud nebudou obě suroviny dostatečně měkké. Zchladlé brambory nastrouháme na struhadle a dále do mísy s bramborami přidáme mouku, škrob a žloutek, následně osolíme a ze vzniklé směsi vytvoříme malé kuličky. Nejlépe se vám bude s kuličkami pracovat, pokud je ihned dáte do mrazáku.

2

Krokety obalíme v trojobalu - mouka, rozšlehaná vejce a nakonec krokety obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji je osmažíme dozlatova.

3

Steaky potřeme hořčicí, zakápneme medem a osolíme. Na lžíci másla, které necháme na pánvi rozpálit, maso z obou stran opečeme. Poté, co bude maso dozlatova opečené, sejmeme pánev z plotny a maso dále uchováváme v teple.

4

Uvařenou růžičkovou kapustu osmažíme na 1 lžíci másla a následně osolíme a opepříme. Vše je hotové a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3