Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme vrabce. Maso nakrájíme na větší kostičky a opečeme ho na cibulce, kterou jsme si nechali na sádle zesklovatět.
Posolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou, a jakmile je orestované zalijeme vodou (cca 250 ml) a necháme pod pokličkou dusit alespoň 2 hod, dokud neměkne. Důležité je dolévat vodu, aby se nám maso nepřipálilo
Mezitím co se maso dusí, si připravíme zelí. Dáme do hrnce se silnějším dnem, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené, posypeme kmínem a necháme vařit asi hodinu, dokud nebude měkké.
Jakmile zelí změkne, připravíme jíšku rozmícháním lžíce hladké mouky se 100 ml vody. Nalijeme do zelí, aby zhoustlo a necháme asi 5 min provařit. Nakonec přilijeme na kostičky nakrájený a uškvařený špek a promícháme.
Pokud je zelí moc slané dochutíme solí a cukrem. Po tom co nám změkne i maso zasypeme ho tmavou jíškou, pokud je potřeba tak dochutíme, necháme zhoustnout a podáváme s uvařeným bramborem.