Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový vrabec s dušeným zelím

Ingredience

600 g vepřové plece
2 cibule
2 lžíce vepřového sádla
celý kmín
mletá paprika
sůl
mletý černý pepř
instantní jíška (tmavá)
1 kg bílého zelí
1 lžíce hladké mouky
špek (uzený)

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme vrabce. Maso nakrájíme na větší kostičky a opečeme ho na cibulce, kterou jsme si nechali na sádle zesklovatět.

2

Posolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou, a jakmile je orestované zalijeme vodou (cca 250 ml) a necháme pod pokličkou dusit alespoň 2 hod, dokud neměkne. Důležité je dolévat vodu, aby se nám maso nepřipálilo

3

Mezitím co se maso dusí, si připravíme zelí. Dáme do hrnce se silnějším dnem, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené, posypeme kmínem a necháme vařit asi hodinu, dokud nebude měkké.

4

Jakmile zelí změkne, připravíme jíšku rozmícháním lžíce hladké mouky se 100 ml vody. Nalijeme do zelí, aby zhoustlo a necháme asi 5 min provařit. Nakonec přilijeme na kostičky nakrájený a uškvařený špek a promícháme.

5

Pokud je zelí moc slané dochutíme solí a cukrem. Po tom co nám změkne i maso zasypeme ho tmavou jíškou, pokud je potřeba tak dochutíme, necháme zhoustnout a podáváme s uvařeným bramborem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3