Veselé snídaňové toasty s domácími pomazánkami

Ingredience

Na čokoládovou pomazánku
250 g hořké čokolády (80%)
200 ml kondenzovaného mléka
200 g másla
Banánová pomazánka
3 banány
250 g lučiny
1 limetka (1 lžíce šťávy)
krystalový cukr (podle chuti)
Na ozdobu
1 lžíce čerstvých malin
1 banán
1 lžíce borůvek
Pečivo
8 toustových chlebů

Postup přípravy

1

Banány nakrájíme na větší kousky a rozmixujeme je tyčovým mixérem do hladka. Banány smícháme s lučinou a limetkovou šťávou. Podle chuti přidáme cukr, můžeme však použít i med.

2

Na čokoládovou pomazánku budeme potřebovat kvalitní čokoládu, kterou necháme rozpustit ve vodní lázni. Máslo necháme změknout a smícháme jej s rozpuštěnou čokoládou. Přidáme kondenzované mléko a vše rozmixujeme do hladka.

3

Na připravené toasty natřeme obě pomazánky. Banány nakrájíme na kolečka a společně s ostatním ovocem zdobíme toast, aby dětem nejen chutnal, ale také je na první pohled zaujal.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3