Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Jestli nějaký dezert patří na přední místa žebříčku mezi dorty, potom je to určitě Sachr. Tak se nenechte přemlouvat, a i vy si připravte tuto dortovou legendu.
TIP: Někomu se může zdát tento dort poněkud sušší. Proto k němu vždy servírujte kopeček domácí šlehačky.
V první řadě oddělíme u vajíček bílky od žloutků. V míse potom vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vnitřek vanilkového lusku a žloutky. Vmícháme mouku a rozpuštěnou čokoládu.
Bílky společně s krystalovým cukrem vyšleháme v tuhý sníh a postupně ho vmícháme k těstu.
Dortovou formu si vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Že je korpus upečený poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, bude po vytažení suchá. Korpus necháme vychladnout.
Vychladlý korpus rozkrojíme na půl, potřeme meruňkovou marmeládou a opět k sobě obě části spojíme a potřeme dort svrchu i po krajích.
Cukr svaříme s vodou a přidáme čokoládu. Mícháme, dokud se nám nevytvoří hustá čokoládová omáčka. Tou potřeme dort a necháme ho vychladnout.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.