Recepty Dezerty Pečené Vídeňský sachrův dort

Ingredience

Korpus:
210 g másla (změklého)
170 g moučkového cukru
170 g krystalového cukru
1 vanilkový lusk
9 vajec
200 g hořké čokolády (s 70% obsahem kakaa)
210 g hladké mouky
400 g meruňkové marmelády
Čokoládová poleva:
125 ml vody
250 g krystalového cukru
250 g hořké čokolády (s 55% obsahem kakaa)

Popis

TIP: Někomu se může zdát tento dort poněkud sušší. Proto k němu vždy servírujte kopeček domácí šlehačky.

Postup přípravy

1

V první řadě oddělíme u vajíček bílky od žloutků. V míse potom vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vnitřek vanilkového lusku a žloutky. Vmícháme mouku a rozpuštěnou čokoládu.

2

Bílky společně s krystalovým cukrem vyšleháme v tuhý sníh a postupně ho vmícháme k těstu.

3

Dortovou formu si vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Že je korpus upečený poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, bude po vytažení suchá. Korpus necháme vychladnout.

4

Vychladlý korpus rozkrojíme na půl, potřeme meruňkovou marmeládou a opět k sobě obě části spojíme a potřeme dort svrchu i po krajích.

5

Cukr svaříme s vodou a přidáme čokoládu. Mícháme, dokud se nám nevytvoří hustá čokoládová omáčka. Tou potřeme dort a necháme ho vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3