Voňavý jablečný koláč bez lepku

Ingredience

Těsto
200 g bezlepkové mouky
100 g másla (změklého)
1 vejce (žloutek)
2 lžíce vody
sůl
Náplň
5 jablek
3 lžíce třtinového cukru
50 g másla
5 lžíček meruňkové zavřeniny
2 lžíce slivovice

Popis

TIP: Skořice a jablka patří k sobě. Pokud to máte také tak, tak si svá jablíčka trošku okořeňte.

Postup přípravy

1

Mouku zapracujeme s máslem a žloutkem. Přidáme vodu a sůl a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.

2

Formu vytřeme máslem. Do ní vtlačíme těsto a nezapomeneme na okraje. Jablka pokrájíme na plátky a vyložíme jimi těsto. Poklademe plátky másla, zasypeme cukrem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C na 45 minut.

3

Alkohol mírně zahřejeme a rozmícháme se zavařeninou. Směsí potřeme upečený koláč.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3