Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 180 °C a na plech si připravíme pečící papír. V misce smícháme nejprve všechny sypké ingredience, tedy mouku, cukr, kakao, sodu a prášek do pečiva.
Do sypkých ingrediencí přidáme mléko, olej, marmeládu, vejce a rukama vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut.
Těsně před koncem pečení perníku si připravíme šlehačku. Do smetany dáme cukr podle chuti a šleháme, dokud šlehačka nedrží tvar. Podle potřeby ještě dosladíme.
Hotový perník necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme se šlehačkou.