Voňavý perník na plech se šlehačkou

Ingredience

500 ml mléka
400 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
200 ml slunečnicového oleje
4 lžíce pomerančového džemu (nebo jiné marmelády)
2 lžíce kakaa
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 ks prášku do pečiva
Na šlehačku
smetana ke šlehání
moučkový cukr (podle chuti)

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 °C a na plech si připravíme pečící papír. V misce smícháme nejprve všechny sypké ingredience, tedy mouku, cukr, kakao, sodu a prášek do pečiva.

2

Do sypkých ingrediencí přidáme mléko, olej, marmeládu, vejce a rukama vypracujeme hladké těsto.

3

Těsto rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut.

4

Těsně před koncem pečení perníku si připravíme šlehačku. Do smetany dáme cukr podle chuti a šleháme, dokud šlehačka nedrží tvar. Podle potřeby ještě dosladíme.

5

Hotový perník necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme se šlehačkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3