Recepty Polévky Vydatná zelňačka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 kg kysaného zelí
500 g uzených žeber
2 klobásy (ostravské)
2 cibule
8 stroužků česneku
200 g brambor
1 lžíce mleté papriky
5 kuliček celého pepře
3 kuličky celého nového koření
1 bobkový list
2 lžíce vepřového sádla
1 kelímek zakysané smetany bez laktózy
bílý vinný ocet
krystalový cukr
sůl

Popis

TIP: Nejlepší příloha k této úžasné zelňačce je čerstvý chléb.

Postup přípravy

1

Do většího hrnce dáme vařit žebírka s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Klobásky si nakrájíme na půlkolečka a opečeme je na sádle spolu s pokrájenou cibulí nadrobno. Zasypeme paprikou, promícháme a odstavíme ze sporáku.

2

Po 45 minutách vývar scedíme a uvařená žebra obereme. Do vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 15 minutách přidáme maso, klobásky a oloupané a nakrájené brambory na kousíčky.

3

Vaříme dalších 15 minut. Na závěr zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí, cukrem a octem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3