Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Nejlepší příloha k této úžasné zelňačce je čerstvý chléb.
Do většího hrnce dáme vařit žebírka s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Klobásky si nakrájíme na půlkolečka a opečeme je na sádle spolu s pokrájenou cibulí nadrobno. Zasypeme paprikou, promícháme a odstavíme ze sporáku.
Po 45 minutách vývar scedíme a uvařená žebra obereme. Do vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 15 minutách přidáme maso, klobásky a oloupané a nakrájené brambory na kousíčky.
Vaříme dalších 15 minut. Na závěr zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí, cukrem a octem.