Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si uděláme těsto. Připravíme si vodní lázeň a v ní vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny.
Poté si v menším hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj med. Až se obojí rozpustí, pomalu horkou hmotu přiléváme do vyšlehané pěny z vajíček a cukru a přidáme jedlou sodu. Vše necháme chvilku vychladnout a poté do teplé hmoty přidáme hladkou mouku. Té přidáme tolik, abychom získali měkké těsto, se kterým se nám bude dobře pracovat.
Těsto si rozdělíme na 2 části. Vyválené části těsta poklademe na dva plechy vyložíme pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 8–10 minut.
Po vytažení z trouby těsta necháme vychladnout a rozdělíme na dvě poloviny, aby nám vznikly čtyři rovnoměrné díly. Přesahující okraje ořízneme, budou se nám hodit na posypku.
Nyní si připravíme krém – vyšleháme 300 g másla a přidáme salko. Poté, co je krém připravený, už můžeme vrstvit jednotlivé vrstvy na sebe – nejdříve těsto, na něj pomocí kulatého nože rozetřeme část krému a takto pořád dokola. Poslední vrstva je čtvrtá část těsta.
Navrch ještě dáme posypku, kterou vytvoříme z okrájených kousků těsta. Stačí je jemně rozdrobit prsty, nebo použít mixér.