Recepty Polévky Vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou

Ingredience

kg hovězích žeber
1 celer (větší)
2 mrkve
2 kořenové petržele
2 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 kuličky celého nového koření
1 špetka soli
petrželka (plocholistá)
sušený libeček
1 lžíce řepkového oleje
1 špetka pepře
Játrové knedlíčky
250 g kuřecích jater
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 vejce
50 g másla
majoránka
70 g strouhanky
6 stroužků česneku

Postup přípravy

1

Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné cibule a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.

2

Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.

3

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.

4

Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.

5

Přidejte maso, sůl, pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.

6

Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.

7

Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.

8

Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3