Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné cibule a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.
Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.
Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.
Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.
Přidejte maso, sůl, pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.
Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.
Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.
Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.