Recepty Polévky Vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou

Ingredience

1,5 kg hovězích žeber

1 větší celer

2 mrkve

2 petržele

2 cibule

2 stroužky česneku

2 bobkové listy

2 kuličky nového koření

špetka soli

plocholistá petržel

libeček

1 lžíce řepkového oleje

špetka pepře

Játrové knedlíčky

250 g drůbežích jater

špetka soli

špetka pepře

1 vejce

50 g másla

majoránka

70 g strouhanky

6 stroužků česneku

Postup přípravy

1

Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné cibule a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.

2

Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.

3

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.

4

Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.

5

Přidejte maso, sůl, pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.

6

Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.

7

Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.

8

Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4