Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ohřejeme vodu a nachystáme si dvě menší misky. Do jedné nalijeme vroucí vodu, do druhé pak vodu ledovou. Rajčata nejprve vhodíme do horké vody, necháme je tam asi 30 až 40 sekund, poté je vytáhneme a dáme zchladit do studené vody.
Spařená rajčata lehce oloupeme, rozkrojíme, zbavíme tekutého středu a nakrájíme na menší kousky.
Cuketu i lilek nakrájíme na plátky, lilek osolíme a necháme minimálně 20 minut vypotit. Zbavíme se tak případné hořké chuti. Vodu utřeme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou. Plátky nakrájíme na menší kousky.
Umyté a suché papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubo, česnek na plátky.
Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme česnek, lehce ho opražíme, aby se rozvoněl. Následně přidáme rajčata, lilek, cuketu, papriku a vše zamícháme.
Aby měla zelenina dokonalou chuť, přidáme rozmarýn, tymián, majoránku, bobkový list a vše podlijeme trochou vína a dusíme, dokud se víno nevypaří na minimum.
Pokud je zelenina stále tvrdá, podlijeme ji vínem a dusíme do měkka. Zeleninu osolíme a opepříme.
Ratatouille chutná dobře s masem i samostatně.